• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s NNW
  Кои са най-студените градове в света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: skyscrapercity.com
  Астана, Казахстан. Снимка: skyscrapercity.com

   

  Зимата наближава, но това, което ние смятаме за зима, е нищо в сравнение с условията, при които живеят някои хора. Има места по света, където температурите достигат до -50 градуса. Вижте кои са най-студените градове в света

  Астана, Казахстан

  Средната температура в Астана през януари е -14.2 градуса. Въпреки че летните месеци са горещи, зимите в Астана са дълги, сухи и доста студени. Най-ниската измерена температура тук е -51.5 градуса – доста под средната за януари, която е -14.2 градуса. Обичайно реката в града замръзва между ноември и април.

  Интернешънъл Фолс, Минесота

  Средната температура през януари там е -15 градуса. Този северен град неслучайно е наричан ледената кутия на нацията. Най-ниската измерена температура е -48 градуса, а снеговалежите са средно 1.8 метра.

  Улан Батор, Монголия

  В Улан Батор средната температура през януари е -24.6 градуса. Това е най-студената столица в света. През лятото температурите са рекордно високи и достигат до 39 градуса. Най-ниските градуси, измерени там, са -42 градуса.

  Бароу, САЩ

  Средната температура през януари в Бароу е -25 градуса. Това е най-студеният град в Аляска, като ниските температури тук се дължат на силния вятър, който достига понякога до 100 км/час. Слънцето тук се показва едва през 65 дни на година, а дните с температури над нулата са едва 120.

  Йелоунайф, Канада

  В този град средната температура през януари е -27.9 градуса. Йелоунайф е рекордьор в много отношения. Тук е най-студеното място през годината, тук е най-студената зима, най-екстремните ветрове и най-дългата снежна покривка. Най-ниската измерена температура е -51 градуса, и колкото и иронично да звучи – това е и най-слънчевият канадски град.

  Източник: Дарик радио

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *