• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s NNW
  Едни от най-удивителните съвпадения в света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: dvatabuka.eu
  Марк Твен. Снимка: dvatabuka.eu

   

  Съдбата понякога ни поднася настина изненадващи обрати. Всеки от нас се е сблъсквал със странни съвпадения в живота си. За скептиците те се дължат единствено на закона за вероятностите. За много хора обаче те са събития, достойни за отбелязване.

  Вижте три странни съвпадения от историята:

  Космическата душа на Марк Твен

  Марк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, две седмици след най-близкото регистрирано  прелитане на Халеевата комета край земята. През 1909 г. писателят пише: „Дойдох с Халеевата комета през 1835 г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение ще каже: „Ето две необясними явления; дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно”. Марк Твен умира на 74-годишна възраст на 21 април 1910 г., само два дни след преминаването на кометата над Земята.

  Двойникът на краля

  Умберто I, крал на Италия, посетил ресторант в Монца. Когато собственикът на заведението видял кралската особа, решил да се присъедини към него и сам да го обслужи. Двамата се заговорили и си поръчали вечеря. За удивление на всички присъстващи собственикът на ресторанта и кралят си приличали като две капки вода. А в хода на разговора, двамата установили поредица от интересни факти, които ги свързвали. Съпругите и на двамата имали едни и същи имена, а ресторантът бил отворен в деня, в който Умберто бил коронясан. Странната случка продължила, когато по-късно кралят чул за смъртта на двойника си, който бил прострелян от непознат мъж. Същата вечер и кралят бил убит.

  Прероденият президент

  Ейбрахам Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 година. Джон Кенеди е избран за президент през 1960 г. или точно сто години по-късно. Политиката на двамата е силно свързана с правата на гражданите. Съпругите и на двамата губят децата си, докато живеят в Белия дом. И двамата загиват в атентати от смъртоносен куршум в главата. Фамилното име на секретарката на Линкълн е било Кенеди. Фамилното име на секретарката на Кенеди е Линкълн. И двамата биват убити от южняци.

  Източник: Дарик радио

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *