• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 2m/s N
  Пращаме в Германия сириец, разследван за трафик на бежанци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Сириецът Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци, ще дочака делото за екстрадицията си в ареста. Окръжният съд определи задържането му под стража миналата седмица на основание ЕЗА, издадена от Главния прокурор в прокуратура в Хоф, а днес мярката бе потвърдена и от Апелативния съд. Спрямо Маамо в Германия се води наказателно производство за шест престъпления, свързани с трафик на хора.

  Представителят на прокуратурата днес припомни, че в производството се съдържат данни и за втора самоличност на същото лице, използвало различни имена пред своите сънародници. Защитата посочи, че Мохамад е от 23 години в България със статут на постоянно пребиваващ, с постоянен адрес, семейство и е в лошо здравословно състояние.

  Според Варненския апелативен съд всички основания за определяне на мярка за неотклонение «задържане под стража» на налични. Германските власти са съобразили ЕЗА с изискванията на закона, а делото за екстрадицията на Маамо е насрочено във Варненския окръжен съд само след два дни – на 13 октомври.

  Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърди първоначалния арест на сирийския гражданин Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци не подлежи на обжалване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg