• Varna
  -0°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Дъждът пак наводни улиците във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  buria-rain-dajd-vremeto-4

  Дъждът отново наводни булеварди и улици във Варна. Пороят, който се изсипва от повече от половин час, превърна в реки крайезерната улица и централните булеварди „Владислав Варненчик“ и „Мария Луиза“. Под вода са и улица “Тодор Влайков” и кръстовището пред Общината, сигнализираха наши читатели.

  Затруднено е придвижването както на моторните превозни средства, така и на пешеходците, които са принудени да газят в калните води.

  10 сигнала от граждани за наводнени мази и приземни етажи са постъпили при дежурния при Общината. Пет екипа работят по отстраняване на проблемите, включително по улиците „Цариброд”, „Брегалница”, “Братя Шкорпил” и бул. “Цар Освободител”, съобщи Купен Пашов, началник-отдел „Дейности по защита на населението”. Отводнен е подлезът на ул. „Шипка”, почистен е и районът на Фестивалния комплекс.

  По данни на варненския филиал на Института по метеорология и хидрология, падналото количество дъжд е около 14 литра на кв./м, като най-интензивно е валяло между 15 до 15:30 часа. Тогава е паднала около 50% от дневната норма. Според синоптиците валежите ще продължат и през нощта. Облачно и дъждовно ще бъде и утре.

  наводнена улица

  Снимки: Гражданинът-репортер/Илия Андонов

  2 коментара

  1. Стоянов

   Докато каналите са запушени с боклуци няма как тая вода да се изтича на някъде, а в гръцката даже има улици които са без канали и тая дъждовна вода никъде не отива зареди обратният наклон…

   • Генчев

    Факт е, че каналите са запушени с боклуци, факт е, че не ги чистят (или че не смогват да ги изчистят), но е факт и че голяма част от тези боклуци са ОТ НАС! Жалко е постоянно да мрънкаме, а да си хвърляме отпадъците по земята като последните простаци. Не е насочено към Вас, г-н Стоянов, към всички нас е!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *