• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s ESE
  Евакуираха хора в “Аспарухово” заради дъжда снощи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  8 сигнала са постъпили при дежурния в Община Варна в периода от 22:00 до 06:00 ч. заради дъжда. Към 22,45 ч. е получена информация за срутена земна маса на ул. “Яш” 1 в “Аспарухово”. На място веднага са пристигнали екипи от Гражданска защита и общината. Установено, че има свличане на пръст – между охранителния канал и две отводнителни шахти, които се намират пред къщата. Обитателите на сградата са изведени, днес ще бъде направен оглед на обекта.

  Проверки са извършени и в село Константиново след получен сигнал за съборен мост. Установено е, че това не отговаря на истината. В резултат на проливния дъжд снощи водата е излязла извън коритото на дерето, около 1,30 ч. се е оттекла. Четирите моста са проверени и са проходими, съобщи Купен Пашов, началник-отдел „Дейности по защита на населението”.

  29 л/кв. м е количеството валежи, регистрирано във Варна до полунощ, съобщават от общината, позовавайки се на дежурен синоптик от НИМХ – филиал Варна. Количеството валежи до 21:00 часа е било 14 л/кв. м, 3 часа по-късно е нараснало на 29 литра. След полунощ, дъждовете са продължили със слаби темпове, а измереното количество е под литър на кв./м. Няма райони без електрическо захранване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg