• Варна
  6°
  ниска облачност
  Влажност: 56%
  Вятър: 2m/s N
  Търговец ще се разписва два пъти седмично заради ментета
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  1 година пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационни служители – това наказание наложи Районният съд във Варна на 53-годишeн търговец на стоки ментета. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

  На 2 декември миналата година при извършена специализирана проверка в два търговски обекта  – павилиони на централния пазар, стопанисвани от фирмата на подсъдимия, е установено предлагане за продажба на стоки от защитени марки, без съгласието на притежателите на изключителните права.

  При проверката са били открити фланели и тениски с означени върху тях знаци на марките “Луи Вюитон”,“Тони Хилфигер“, “Хюго Бос”, “Поло”, „Армани“ и други, предлагани за продажба в нарушение на Закона за марките и географските означения.

  Според назначената експертиза знаците, поставени върху дрехите, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Деянието е извършено при продължавано престъпление, като общата стойност на инкриминираните стоки е за над 16 000 лева.

  53-годишният Я. Якуб е неосъждан досега. Веществените доказателства – стоките предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.  Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg