• Варна
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 56%
  Най-високият небостъргач в света засиява в розово
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: biletideshevo.ru
  Снимка: biletideshevo.ru

   

  Високият 828 метра “Бурдж Халифа” – най-високият небостъргач в света, ще бъде осветен в розово тази вечер и през следващите два дни по повод ежегодната световна кампания за борба с рака на гърдата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

  Инициативата, която цели да се съберат средства, ще бъде повторена през следващите уикенди през октомври и е кръстена “Розов октомври” в целия свят, се казва в комюнике на компанията за недвижими имоти “Емаар пропъртис” в Дубай.

  Посетителите на “Бурдж Халифа”, превърнал се в голяма туристическа атракция от официалното му откриване през 2010 г., ще бъдат подканени да се облекат в розово, за да демонстрират подкрепата си за кампанията.

  Посветени на събитието шоколади ще бъдат раздадени на клиенти на кафене на 148-ия етаж на небостъргача, а 1 дирхам (25 цента) от платената сума за всеки продаден артикул в магазините на “Бурдж Халифа” ще бъде предоставен на фондацията “Ал Джалила”.

  Основана по инициатива на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, фондацията “Ал Джалила” се бори за спасяване на човешки животи чрез своевременно откриване на рак на гърдата – най-често срещания и най-смъртоносен вид рак сред жените.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *