• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  3 години затвор за шофьор, причинил смъртта на двама
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Razdelna-zatvor-(67)

  3 години затвор наложи Окръжния съд на 32-годишен варненец, предизвикал катастрофа и причинил смъртта на двама души, а на трети – средна телесна повреда. Съдът определи наказание в долната граница на предвиденото в закона като взе предвид чистото съдебно минало на подсъдимия, младата възраст i изразеното разкаяние към близките на пострадалите.

  Съдебният състав прецени, че с оглед на генералната превенция е недопустимо това наказание да бъде отложено с изпитателен срок и трябва да бъде изтърпяно ефективно, за да превъзпита подсъдимия и останалите граждани. Съдът определи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за 3 години и наложи на 32-годишния Павел Павлов забрана да напуска пределите на страната.

  Катастрофата е станала на 17 септември 2012 г. На тази дата Павлов управлявал автомобил по пътя от Добрич за Варна, а на предната дясна седалка се возил друг мъж. Установено е, че се е движил със скорост 105-106 км/час, при разрешени 90 км/ч, както и че не е употребил алкохол.

  При ляв завой Павлов загубил контрол над автомобила си, навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил в автомобил.  На място починали както мъжът от предната седалка до подсъдимия, така и пътникът на предната седалка на насрещно движещия се автомобил. Мъжът, който пътувал на задната седалка в него, получил средна телесна повреда. Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок от днес.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *