• Варна
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 59%
  Вятър: 10m/s NE
  Боб Дилън с Нобелова награда за литература
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  bob-dilyn

   

  Боб Дилън е новият носител на Нобеловата награда за литература на 2016-та година. Toй беше удостоен с отличието от шведския Нобелов комитет “заради това, че създаде нови поетични изрази в рамките на голямата американска песенна традиция”. Боб Дилън, който в момента е на 75 години, е първият текстописец, носител на престижната награда.

  През 2012г., президентът на САЩ Барак Обама награждава Боб Дилън с най-високото държавно отличие – “Медала на свободата”. През 2008г. Боб Дилън е отличен с “Пулицър” за „Цялостен принос върху популярната музика и Американската култура чрез въздействието на лирическите си композиции и тяхната поетическа сила”.

  От 1990 година, Боб Дилън е носител на титлата „Командор на Ордена на Френската Република за изкуство и литература”. През многогодишната си кариера, изпълнителят получава  множество отличия и награди, а класация на сп. „Ролинг Стоун” го определя като вторият по значение артист в историята на популярната музика след Бийтълс. Боб Дилън има повече от 125 милиона продадени копия от албумите си по целия свят.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg