Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Замъкът на Дракула приема гости за нощувка за първи път от 1948 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка:  © снимка: sxc.hu
Снимка: © снимка: sxc.hu

Гостите ще бъдат настанени да спят в облицовани в червено кадифе ковчези

Замъкът на Дракула ще приеме гости за нощувка на Хелуин, като това ще бъде първият път от 1948 г. насам, когато някой ще преспи в трансилванската крепост, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Двама души ще имат възможност да пренощуват в замъка Бран, както е истинското име на мястото, на 31 октомври благодарение на промоция на американската туристическа компания “Еър Би Ен Би”. Гостите ще получат вечеря и вино, а след това ще бъдат настанени да спят в облицовани в червено кадифе ковчези, точно както правеше Дракула в романа на Брам Стокър.

Замъкът е известен заради връзката си с Влад Цепеш, реален владетел, който е живял там през 15 век и е имал зловещия навик да побива на кол своите жертви. Той е вдъхновил историята на Стокър за граф Дракула. Компанията “Еър Би Ен Би” даде старт на надпреварата за избора на гостите. Кандидатите са призовани да използват “вампирското си остроумие” и да си представят какво биха казали на граф Дракула, ако го срещнат.

Победителите ще пристигнат със самолет в Румъния и ще бъдат отведени до замъка, разположен в Карпатите. Замъкът Бран е една от най-популярните туристически дестинации в Румъния, като над 630 000 туристи го посещават годишно. Домакин на събитието на “Еър Би Ен Би” е наследник на Брам Стокър – Дакр Стокър.

“Искам да го направя едновременно реалистично и да разкажа легендата в прекрасната страна, която роди всичко това”, казва Стокър, който ще играе ролята на Джонатан Харкър, един от персонажите в романа. Той казва, че “Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула” е начин “да бъде пресъздадена книгата, но и да се предложи на хората едно хубаво изживяване и добра порция страх”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *