• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 41%
  Вятър: 2m/s NNW
  Набират курсанти от Военноморското за обучение в САЩ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  kursanti

  Кандидатите не трябва да са осъждани, да са на поне 17 години и да не са семейни

  Шестима курсанти или студенти от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна могат да продължат обучението си в САЩ. Възможността предоставя Военноморското училище в град Анаполис – столица на американския щат Мериленд. Желаещите да се възползват трябва да са постъпили във ВВМУ  през учебната 2016/2017 г. с общ бал не по-нисък от 29 за всички специалности за курсантите и 24 за студентите, става ясно от обявление на Министерството на отбраната.

  Кандидатите не трябва да са осъждани, да са на поне 17 години и да нямат навършени 23 години към 1 юли 2017 г. и да не са семейни или пък задължени да се грижат за деца. Младежите трябва да са в много добра физическа форма, като те ще трябва да покрият изискванията на американската страна на тест за физическа годност. Изисква се също да преминат тест SAT или ACT и TOEFL.

  Кандидатите, които отговарят на условията, подават заявления до министъра на отбраната чрез началника на ВВМУ до 24 октомври 2016 г. Последният от своя страна трябва да извърши подбор до 26 октомври, след което до 3 ноември да изпрати заявленията в МО, като приложи и регистрации за явяване на тестовете TOEFL и SAT/ACT. На 8 ноември кандидатите могат да се явят на изпит по английски език ECL пред представител на Посолството на САЩ в София. До 18 ноември военното ведомство ще изпрати в Посолството документите на одобрените кандидати, като в това число попадат тези, които са покрили минимум 85 точки на теста по английски език ECL.

  Изпитите за оценка на физическата подготовка на допуснатите кандидати ще се проведат в съответствие с изискванията на американската страна до края на декември 2016 г. във Военната академия “Г. С. Раковски” пред представители на американското посолство в София. Последният етап е провеждането на интервюто с представители на Офиса на аташето по отбраната на САЩ в София. Самото обучение започва през учебната 2017/2018 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg