Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
Симеон II представя автобиография във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Симеон II

Изданието разкрива напълно непознати досега факти

След София, Париж, Брюксел и Истанбул, Негово Величество Симеон II ще представи автобиографията си „Симеон II. Една необикновена съдба” във Варна. На 27 октомври от 18 часа в Градска художествена галерия жители и гости на морската столица ще имат възможността да научат повече за изумителния жизнен път на Симеон II – за детството му, за времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея, и много други.

Изданието разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

Книгата „Симеон II. Една необикновена съдба” ще бъде представена в присъствието на Негово Величество цар Симеон II от историка Людмил Станчев.

*
„Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима.”
Негово Величество Симеон II

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *