• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 53%
  Вятър: 4m/s NNW
  Схема: Мъж крал автомобили след тестово каране
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  53-годишният А. Вачев беше признат за виновен за противозаконно присвояване на три леки автомобила и отнемане на чужди вещи. Деянията са извършени във Варна в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – за приблизително един месец и при сходна обстановка.

  На 5 декември 2014 г. подсъдимият позвънил по публикувана вестникарска обява за продажба на старо на лек автомобил „Ситроен“, след което се срещнал на паркинг към търговски център с продавача й. Вачев огледал колата, спазарил се за по-ниска цена и поискал да изпробва колата, като вместо да направи тестов кръг, изобщо не се върнал.

  Двайсетина дни по-късно, отново по обява във вестник за предлагане на бартер на дизелов автомобил „Фиат“ срещу по-евтина кола и съответно доплащане, подсъдимият склонил собственика му за размяна със ситроена, като при тестовото шофиране успял да се измъкне с по-скъпата кола и намиращите се в багажника й множество инструменти, детско столче и други стоки. Когато потърпевшият сигнализирал за случилото се в полицията, разбрал че предоставената му кола е била обявена за издирване.

  По сходен начин на 5 януари 2015 г., подсъдимият за трети пореден път успял да обсеби обявен за продажба лек автомобил „Мерцедес“ и отнеме автопринадлежности към него.  Ден по-късно, на 6 януари, Вачев се отзовал на публикувана обява за продажба на секция с вграден аквариум за отглеждане на декоративни рибки. Той помогнал на собственичката за почистване на водата от аквариума и я помолил да ползва нейния телефон, за да извика превоз за транспортирането. След това, под предлог да изчака навън транспорта, изчезнал с мобилния телефон.

  53-годишният А. Вачев е осъждан многократно за престъпления от общ характер и е търпял ефективно наказание в затвор. За конкретните деяния съдът му наложи отделни наказания като след групиране и редукция с 1/3, заради съкратена съдебна процедура, Вачев следва да изтърпи  общо наказание от 3 години и 4 месеца в затвор при първоначален строг режим.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg