Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Схема: Мъж крал автомобили след тестово каране
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

 

53-годишният А. Вачев беше признат за виновен за противозаконно присвояване на три леки автомобила и отнемане на чужди вещи. Деянията са извършени във Варна в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – за приблизително един месец и при сходна обстановка.

На 5 декември 2014 г. подсъдимият позвънил по публикувана вестникарска обява за продажба на старо на лек автомобил „Ситроен“, след което се срещнал на паркинг към търговски център с продавача й. Вачев огледал колата, спазарил се за по-ниска цена и поискал да изпробва колата, като вместо да направи тестов кръг, изобщо не се върнал.

Двайсетина дни по-късно, отново по обява във вестник за предлагане на бартер на дизелов автомобил „Фиат“ срещу по-евтина кола и съответно доплащане, подсъдимият склонил собственика му за размяна със ситроена, като при тестовото шофиране успял да се измъкне с по-скъпата кола и намиращите се в багажника й множество инструменти, детско столче и други стоки. Когато потърпевшият сигнализирал за случилото се в полицията, разбрал че предоставената му кола е била обявена за издирване.

По сходен начин на 5 януари 2015 г., подсъдимият за трети пореден път успял да обсеби обявен за продажба лек автомобил „Мерцедес“ и отнеме автопринадлежности към него.  Ден по-късно, на 6 януари, Вачев се отзовал на публикувана обява за продажба на секция с вграден аквариум за отглеждане на декоративни рибки. Той помогнал на собственичката за почистване на водата от аквариума и я помолил да ползва нейния телефон, за да извика превоз за транспортирането. След това, под предлог да изчака навън транспорта, изчезнал с мобилния телефон.

53-годишният А. Вачев е осъждан многократно за престъпления от общ характер и е търпял ефективно наказание в затвор. За конкретните деяния съдът му наложи отделни наказания като след групиране и редукция с 1/3, заради съкратена съдебна процедура, Вачев следва да изтърпи  общо наказание от 3 години и 4 месеца в затвор при първоначален строг режим.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *