• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s N
  Съдът остави зад решетките двама наркодилъри, трети прати у дома
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Варненския окръжен съд задържа под стража двама мъже, спипани с наркотици за разпространение, а на трети наложи домашен арест. До момента тримата, които са обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, бяха в ареста за срок до 72 часа.  При специализирана полицейска операция, проведена на 14 срещу 15 октомври 2016 г., в тях и в домовете им бяха открити кокаин, амфетамини, марихуана, електронни везни, както и 5000 лева.

  30-годишният Александър Б., който заедо с 44-годишния Катерин К. остава в ареста, е осъждан многократно за различни престъпления. Последното изтърпяно наказание „лишаване от свобода“ е било за участие в организирана престъпна група, с присъда, влязла в сила през 2008 г. Предходните му осъждания не влияят на квалификацията на деянието, за което е обвинен сега, но имат стойност на характеристични данни и говорят за престъпните навици на младия мъж.

  Защитата на Катерин представи медицински документи за специфичното здравословно състояние на мъжа, както и за извършена операция, след която трябва да се полагат специални грижи, каквито не може да получи в ареста. ВОС отбеляза, че има достатъчно данни, че и след претърпяната оперативна интервенция мъжът е продължил да продава кокаин, от което може да се направи извод, че съществува реална опасност да се укрие или извърши престъпление, ако остане на свобода. Съдът отбеляза, че при необходимост, докато е задържан под стража, може да получи медицинска помощ.  Катерин К. е многократно осъждан, реабилитиран към момента.

  На 40-годишния Росен В. е повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества – 3,87 грама кокаин, закупен от друго лице за лична употреба. Престъплението, за което е привлечен като обвиняем, не е застрашавало трето лице, отбеляза съдът, както и че няма данни лицето да се укрие или да извърши престъпление. Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg