• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s N
  Съдът задължи председателя на ОбС да отговори за апортната вноска за стадиона
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Stadion Varna (4)

  Административният съд задължи председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов да се произнесе по подадено заявление от  „Обединено гражданско сдружение“, касаещо строежа на стадион „Варна“. До съдебното решение се стига след като организацията е обжалвала мълчаливия отказ на шефа на местния парламент да предостави исканата информация.

  Със своето решение съдът връща преписката на председателя на Общински съвет за произнасяне по същество, при съобразяване със задължителните указания на съда за прилагането на закона. Оспореното решение следва да бъде отменено, като постановено при допуснати съществени процесуални нарушения и неправилно приложение на материалния закон.

  Искането на информация на „Обединено гражданско сдружение – Варна“  е свързано със строежа на градския стадион на Варна  и с предоставянето на земя на „Спортен комплекс Варна“ АД като апортна вноска. Ето и въпросите, които са отправили от сдружението:

  -Приети ли са от Общинския съвет техническите и ремонтни работи на стадиона и кога е проведено обществено обсъждане?

  -След като според изпълнителния директор на „Спортен комплекс-Варна“ АД за стадиона са предостатъчни 80 дка + 14 дка зелени площи, с какви мотиви Общинският съвет реши да предостави като апортна вноска в акционерното дружество 154 дка, т.е. 60 дка повече златна земя, която дружеството разграбва.

  Решението може да се обжалва с касационна жалба пред Върховния административен съд, в 14-дневен срок от получаване на съобщението от страните.

  Преди два дни Административния съд отмени и мълчаливия отказа на кмета Иван Портних и го задължи да отговори на заявление за достъп до информация на сдружението СОПА за статута на “пешеходната” крайбрежна алея.

  16 коментара

  1. Александър

   Тези граждански сдружения наистина не излизат от съдебните зали. Цялата информация касаеща строежа на стадион Варна е лесно достъпна и обществено обсъждана. Но задължително трябва да се направят циркове.

   • опетков

    Можеш ли да дадеш линк къде точно и какво е обсъждано? Не се правят никакви циркове, а се прави опит да се спре скритата приватизация на общински терени от групировката ТИМ. Къде може да се види проектно-сметната документация на стадиона? Какъв е дела на групировката в т.н. “концесия”? Къде и кога е обсъждано намаляването на броя на зрителите на стадиона? Защо за да почне строителството трябваше да се продадат общински земи. Не можеше ли общината сама да построи стадиона след като и земята и средствата за строежа са нейни?

   • долу ТИМ

    Александър – редовен трол на ТИМ. Марин Митев, дето му викате “чичо Марин”, на постинг ли ти плаща или си направо на заплата при ТИМ?

  2. Калоян

   Да отговаря, щом Кънчо Килима пита, всички в колонка по един от строежа да отговарят. Изобщо всички в държавата, спираме работа и започваме да даваме отчети по зададени от него въпроси. Както като ни предаваше в Морското.

  3. фен

   Аре сега заради таквиз идиоти да не спрат строежа, всичко си върви в момента в отлични темпове

   • опетков

    Както си върви, така и ще спре след време и ще искат да се продават нови общински пари, защото старите са вече изядени….. от “Хидрострой”. Май писачите тук са някакви слуги на ТИМ.

  4. Милен

   Спокойно, няма шанс да спре строежа, заради този ненормалник. Чуди се откъде да изкяри някой лев, пък нали го мързи да работи и завежда дела за всевъзможни простотии.

   • Илин

    Защо трябва да си слуга на някой като изкажеш някакво по-различно мнение от твоето? Прав е, че заради такива идиоти ще се спре строежа. Гражданите ни интересува да има стадион, виждаме с очите си как се вдига, а някои постоянно се опитва да прекрати дейността. Ясно е, че има замесен друг интерес във всичко това и в тоя смисъл важи и за теб, че си слуга, но на уж “добрите”, които искат да спрат съоръжение, което би донесло милиони левове на града. И поне, когато нападаш хората провери информацията, която използваш, защото Хидрострой е на Пеевски.

  5. фен

   Трябва да си защитаване нашия гражданския интерес, строежът на стадион Варна е един малкото смислени обекти, които се строияр в града ни за 21-ви век, трябва да си го пазим и да го отстояваме, срещу недоброжелатели и завистници!

  6. долу ТИМ

   Троловете на ТИМ са много редовни като стане дума за стадиона и крайбрежната алея. Единственото обяснение да не се интересуват от това как общината е ограбвана от ТИМ е те да са на хранилка при ТИМ. Тогава те си казват: нека ТИМ краде, така ще има и за нас!

  7. гаро

   Фен, няма недоброжелателни завистници. Има обикновени, но мащабни измамници, които не могат да отговорят публично на няколко детски въпроса: Къде може да се види проектно-сметната документация на стадиона? Какъв е дела на групировката в т.н. “концесия”? Къде и кога е обсъждано намаляването на броя на зрителите на стадиона? Защо за да почне строителството трябваше да се продадат общински земи. Не можеше ли общината сама да построи стадиона след като и земята и средствата за строежа са нейни? За да защитим нашия гражданския интерес като начало трябва някой да отговори на тези въпроси. Има и други, но първо на тези.

   • Триглав Спас

    Тези неща публично ги обясняват мине се не мине време. Но и всеки може да си пусне питане и да получи отговор. А и на всяка сесия можете да си хванете Карбов и да го питате. Друг е въпросът, че той е леко куха лейка и не е ясно дали ще разбере какво е питан.
    Пък ако наистина се стигне до спиране на работата заради гореспоменатия Кънчо ли е, Мънчо ли е, не го знам, но ще трябва да го линчуваме.

  8. Вълчицата

   Браво, Гаро,
   Само така, и аз искам да знам като ми вдигнаха данъка чий масраф плащам. Стига са ни смукали кръвта Тим.
   А на тия, които ги защитават няма нужда да отговаряш те са техни слуги. Ще дойде видов ден, винаги идва.

  9. Вальо

   оня ден минавахме от там с едни познати… строежа на стадиона си е внушетелен, личи си че се прави доста мащабна конструкция и че ще стане страхотен. Това е важното.

  10. Dimi Yonkov

   Много добре върви строежа на стадиона и подобни отвратителни дела няма да попречат. Срам за долните хора от гореспоменатото сдружение.

  11. кореняк

   ТОВА СА СЪЩИТЕ ХОРА КОИТО ГИ ИЗГОНИХА ОТ ТАМ И СЕГА ПРАВЯТ СЕЧЕНО!!!!!!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg