• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 38%
  Вятър: 3m/s SSW
  10 златни правила, на които майката да научи сина си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Жената може да обича само един мъж повече от любимия си и това е нейният син. За майките тази обич е непоклатима, свята, искрена и безусловна. Освен да обича своя малък принц обаче майката е длъжна да го научи първа на най-важните уроци в живота. Ето и десетте златни правила, на които майката трябва да го научи:

  1. Бъдете любящи, но и взискателни. Научете своя малък принц, че знанието е ключът на света. Насърчавайте го да чете, да търси, да пита. А след време може би той ще се превърне във вашия учител.

  2. Помагайте му, но не правете всичко вместо него. Много майки бдят над синовете си повече, отколкото е нужно и… полезно. Разбира се, че като добър родител вие винаги трябва да сте до детето си, когато то има нужда от вас, но много по-благодарен ще ви бъде синът ви, ако го научите как сам да преодолява перипетиите в живота си.

  3. Научете го на уважение и търпение към другите. Силата на един мъж се крие именно в тези качества.

  4. Научете го да прощава и да иска прошка. Не е проява на слабост, когато прощаваме за грешките на близките си, защото добре знаем, че всеки греши. Да знаем как да се извиним е не по-малко важно. Егото и самочувствието на мъжете често им пречи в това. Вие може да направите така, че вашият син да не бъде като тях.

  5. Разкажете му за добрите, но и за лошите страни на живота и го научете никога да не се отказва от мечтите си.

  6. Покажете му как работи фурната и как се пуска пералнята. След години любимата му ще ви поздрави за това.

  7. Научете го да не приема нищо за даденост. Любовта, уважението и отношението на другите към теб се печелят, тези неща не се дават даром.

  8. Оставете го да греши, да страда, да обича и да мрази дори. Това са чувства, мисли и емоции, през които всеки от нас преминава и колкото и да не искате, това ще се случи на вашия малък принц.

  9. Научете го да държи на думата си. Казват, че мъжът тежи толкова, колкото тежи думата му. Един ден момчето ви ще порасне и трябва да умее освен да обещава красиви неща, и да ги изпълнява.

  10. Никога не позволявайте на сина си да сравнява любимата си с вас. Да търси в нея качествата, които притежавате вие. Поменете, че за него вие винаги ще бъдете важен човек, но един ден в сърцето му ще се появи още една жена и тя ще бъде уникална.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *