• Варна
  3°
  ниска облачност
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s N
  Пращаме сириец на съд в Германия за трафик на хора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Сирийски гражданин, пребиваващ в България, е бъде предаден на германските власти, за да бъде съден за трафик на хора. Спрямо Мохамад М. се води наказателно производство, че е подбудил и мотивирал друго лице да извърши 6 пъти превоз на чужди граждани. Мъжът е задържан във Варна на 3 октомври 2016 г. Пред съда Мохамед М. заяви, че не желае да бъде доброволно предаден на немските власти.

  Съдът прецени, че са налични визираните в закона предпоставки за предаването на сирийския гражданин на компетентния орган, издал европейската заповед за арест. Получени са и нужните гаранции от издаващата държава, че мъжът ще бъде върнат в България за изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“, ако бъде постановено такова.

  Затова ВОС допусна изпълнението на Европейската заповед за арест за предаването на сирийския гражданин с оглед наказателно преследване за 6 престъпления, касаещи нелегален трафик на чужди граждани, извършени в съучастие с друго лице. Съдебният състав взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на компетентните власти на Република Германия.

  Определението на ВОС подлежи на обжалване в 5-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg