Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Рецидивист изнасили жена, дни след като го пуснаха предсрочно
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

 

Рецидивист изнасили жена, само 9 дни след като бе освободен предсрочно от излежаването на предишната си присъда.

Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския съд обвинителен акт срещу 37-годишния Галин Х. от село Голям Поровец, община Исперих. Той ще отговаря за грабеж и за изнасилване. И двете тежки умишлени престъпления на 37-годишния мъж са извършени при условията на опасен рецидив.

На 31 август 2016 г. Галин бил освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпял присъда от 7,4 години лишаване от свобода. На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.

На 9 септември около 20:30 часа Галин забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. 37-годишният мъж я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка. Въпреки съпротивата й, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Подсъдимият е осъждан ефективно за тежки умишлени престъпления. Наказанията не са го превъзпитали, след като 9 дни след освобождаването му от затвора той извършил двете тежки деяния, за които е предаден на съд.

Предстои делото срещу 37-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд само 46 дни след установяване на авторството на Галин Х. като извършител на двете престъпления. В момента подсъдимият е преведен в затвора в Белене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *