Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Киномания завладява Варна за 30-ти път
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Пеещите обувки
Кадър от филма “Пеещите обувки”

 

Изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика са подготвили организаторите на фестивала “Киномания”, който тази година отбелязва 30-годишнината си. Киномаратонът започва на 18 ноември и продължава до 27 ноември.

В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни произведения на световното кино от последните две години, които не са показвани в България. Варненската публика ще види най-новите български игрални филми “Слава” и “Пеещите обувки”. За най-малките зрители са предвидени оригинални и увлекателни приключения от света на анимационното и игралното кино.

Интересен музикален акцент в програмата са филми, които проследяват сложната биография и творчески път на невероятните музиканти Майлс Дейвис и Чет Бейкър, а изкушените от киното на Карлос Саура ще видят най-новата му творба „Хота: отвъд фламенкото”.

Разнообразна е и селекцията от нови френски филмови заглавия: „Последен урок”, „ Тихият залив”, “Танцьорката”, „Сезан и Емил Зола”, „Сент Амур” и др. Почитателите на Кърк Дъглас ще отпразнуват 100-годишнината му с филм, в който ще си припомнят един класически хит от 50-те години на миналия век с негово участие под режисурата на легендарния Винсънт Минели.

40 години от смъртта на Андрей Тарковски ще бъдат отбелязани с прожекция на филма „Носталгия”. По традиция всяка година се представят наградени филми от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *