Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
Йордан Атанасов прекратява кариерата си на пилот
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Йордан Атанасов
Йордан Атанасов

Бъдещето на АРТ Рейсинг Тим под въпрос

Един от най-добрите български пилоти Йордан Атанасов прекратява кариерата си. Това каза той в интервю за БНР. Причината, която изтъкна Атанасов, е липсата на достатъчно време. “Не съм пилот, който се включва в състезанията просто заради участието. Целта ни винаги е била да се качим на почетната стълбичка. За да стане това, трябва да си отдаден на 100% на този спорт, но заради лична ангажираност това не може да стане. Затова взех решение да спра да се състезавам, но ще остана близо до автомобилизма, под някаква форма”, заяви Атанасов.

Варненецът поясни, че на този етап не е ясно бъдещето на АРТ Рейсинг Тим – отборът, за който се състезава и постигна много успехи в кариерата си. “Хубавото е, че има млади пилоти, дано да успеят да намерят финансиране и да участват възможно на най-много стартове. Ако има желаещи да се състезават за нашия тим – АРТ Рейсинг ще подължи да съществува, каза още той.

Йордан Атанасов с навигатор Ангел Башкехайов завърши на второ място в крайното класиране в рали шампионата. Двамата спечелиха 47-ото издание на шуменското рали Стари столици. За Атанасов това е първа победа в генералното класиране след 11 сезона и 36 старта в българския рали-шампионат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *