• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 3m/s W
  7,2 млн. лв. за болниците, 260 000 от тях-за варненската “Св. Анна”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

   

  Кабинетът отпусна на заседанието си днес  7.2 млн. лв. за ремонти и апаратура. Това стана в присъствието на ръководствата на държавни болници. Сред здравните заведения е и Варненската болница “Света Ана”, която ще получи 260 хил. лв. за основен ремонт и апаратура. Институтът за спешна медицинска помощ “Пирогов” ще получи 2 млн. лв. за строително-ремонтни дейности и за оборудване за детската клиника. “Да се направи спешен ремонт плюс апаратура, за да може – пази Боже – когато отиде дете там, да е така, както трябва. Разчитам, че ще го направите да е кукличка”, заръча премиерът.

  Болниците в Смолян и в Търговище ще получат по 1 млн. лв. за закупуване на ангиограф. На здравното заведение в Ловеч ще бъдат дадени 1 млн. лв. за ангиограф и за апаратура за хемодиализа. Разградската “Иван Рилски” ще получи 200 000 лв. за апаратура. Болница “Царица Йоанна”- ИСУЛ получава 400 000 лв. за ремонт на детското отделение. Болница “Света Екатерина” получава 400 000 лв. за апарати за т.нар. изкуствено сърце.

  За болницата в Габрово се отпускат 500 000 лв. за ремонти и апарати за хемодиализа, а за болничното заведение в Стара Загора – 150 000 лв. за микроскоп за клиниката по неврохирургия. За болницата в Шумен 190 000 лв. се дават за животоспасяваща апаратура за реанимация.

  Здравният министър Петър Москов и директорът на болница “Света Екатерина” проф. Генчо Начев отрекоха допълнителните пари за болниците да се дават предизборно. Разходите за “Света Екатерина” са за поставянето на две изкуствени сърца на двама младежи на 18 и 17 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *