Varna
23°
ясно небе
Влажност: 35%
Вятър: 8m/s E
“Бъди негов герой” и във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

 

Община Варна се включва в популяризирането на кампания за предотвратяване изоставянето на домашни любимци „Бъди негов герой“ („Be his Hero“) и повишаване контрола върху популацията на бездомни кучета. Проявата е организирана съвместно от „Българска агенция по безопасност на храните“ (БАБХ) и Световната организация по здравеопазване на животните (OIE).

„Бъдете отговорен стопанин, не изоставяйте кучето си на улицата! Запознайте се предварително със задълженията, които ще имате като собственик на куче. Преценете личните си ангажименти и тези необходими за Вашия любимец.  Отговорното отношение е в интерес, не само на самото животно, но също така и в интерес на широката общественост“, са част от позитивните послания, поощряващи отговорно поведение на собствениците на кучета.

Информационни материали, свързани с кампанията, могат да се получат в районните администрации, при ветеринарните лекари и зоомагазините на територията на общината. При нужда от допълнителни разяснения, всеки може да са свърже на тел. 052/820 824 със служител от звено „Контрол и регистрация“ към Община Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *