• Varna
  1°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Вятър: 2m/s NW
  МВР-Варна с денонощни телефони за изборите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  МВР Варна

  От полицията ще съдействат на гражданите без валидни документи да упражнят правото си на глас

  Денонощни линии са открити от днес в МВР-Варна във връзка с подготовката и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и на национален референдум. На телефони 02/982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено сигнали от граждани, съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

  На тел. 112 също се приемат денонощно сигнали за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

  От днес до деня на изборите включително, в Областната дирекция на МВР ще работят и денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Сигнали и жалби могат да бъдат изпращани и на електронния адрес на ОДМВР – Варна: varna@mvr.bg.

  Звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден и в деня на национален референдум. От 1 ноември 2016 г. до 5 ноември 2016 г. службите ще работят от 08.30 до 17.00 часа;  на 6 ноември  – от 08.30 до 19.00 часа.

  В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност.

  При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *