Varna
25°
ясно небе
Влажност: 50%
Вятър: 3m/s WSW
БАН: Извънземните разрешили двата най-важни проблема на човечеството
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Извънземните са присъствали в световната история в продължение на хилядолетия

Контактът с извънземните цивилизации ще се осъществи тогава, когато сме готови да ги възприемем. Това каза пред журналисти ръководителят на секция “Космическа астрофизика” в Института за космически изследвания и технологии към БАН проф. Лъчезар Филипов, цитиран от Дарик радио.

По думите му те са присъствали в световната история в продължение на хилядолетия и не са агресивно настроени към нас. „Ние трябва да ги посрещнем, независимо от начина, по който изглеждат, което рано или късно ще стане”.

Проф. Филипов подчерта още, че една цивилизация, която може да прелети просторите на Вселената и е много по-напред в развитието си, е решила двата най-важни проблема, които стоят пред нас – добиването на енергия и изхранването.

„В момента се задъхваме и сме зависими от мъртвата енергия – въглища, нефт, ядрена енергия. Това са жезлите на тези, които ни владеят. Ако ние получим енергията, която те ползват, а явно те ползват друга енергия, ние ще решим много и социални, и икономически проблеми”, добави професорът от БАН.

, добави още проф. Лъчезар Филипов: „Не се отрича, че Айзенхауер е осъществил официална среща през 1954 година с извънземни във военна база и се е договорил за нещо. Руснаците официално си признават, че в течение на 20-25 години на някакво ниво са контактували”.

По думите му извънземният разум не се изучава само от физици и математици. С него трябва да се занимават още лингвисти, философи и психолози, защото не знаем с кого ще се срещнем: „Ние чакаме, както пише в Библията, по образ и подобие на Бог – да прилича на нас, да има антропогенен вид, но няма гаранция. Форми на живот всякакви. Всичко ще се реши в близките 5 години”.

България ще бъде домакин на голям Международен форум, посветен на извънземните цивилизации, с участието на 8 от най-известните учени в тази област, обясни още проф. Лъчезар Филипов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *