Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда и пробация за сводник, стопанисвал бар
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
©Pixabay
©Pixabay

42-годишният мъж ще се разписва 3 пъти седмично, дължи и 3000 лева глоба

Условна присъда получи 42-годишният Д. Бельов, който бе признат за виновен в склоняване към проституция. Мъжът, който стопанисвал клуб „Калигула“ в курортния комплекс Златни пясъци, предоставял помещения в бара на пет жени, работещи като танцьорки, за сексуални контакти с клиенти на заведението. Самото деянието е извършено при продължавано престъпление – от неустановена дата през юли до 15 август 2015 г.

Подсъдимият е привлечен към наказателна отговорност след проведена специализирана полицейска операция в курорта в средата на  август миналата година, когато в еротик-клуба, в обособени помещения за почивка на персонала, били засечени две от назначените на трудов договор танцьорки да извършват сексуални услуги на двама чуждестранни граждани.

Според обвинителния акт, предоставянето на частни танци и сексуални услуги в заведението било доброволно и по самоинициатива на самите танцьорки, но Бельов бил наясно и не създавал спънки за извършваната от тях  нерегламентирана дейност и получаване на допълнителни дивиденти.  Като резултат от негласната договорка, подсъдимият получавал в знак на благодарност от тях процент от допълнително спечеленото.

Делото в Районния съд бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият не призна вината си, но даде съгласие да не се провежда разпит на свидетели, а при постановяване на присъдата да бъдат ползвани протоколите за разпит и експертните заключения от досъдебното производство. Съдебният състав осъди собственика на бара на 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение отлага с изпитателен срок от 5 години.

На подсъдимия бе наложена и глоба в размер на 3000 лева. Съдът определи Бельов да изпълнява пробационна мярка по време на изпитателния срок на осъждането му – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 3 пъти седмично. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *