Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ще залее ли бежанска вълнà Канада?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
skydivers-1531972_960_720
Снимка: Pixabay

 

Хитът от 90-те години на британското дуо Pet Shop Boys “Go West” (тръгни на запад) на “американски” от днес се пее “Go North” (тръгни на север). 

В рамките на последните шест часа значително се е увеличил броят на американците, търсещи в Google информация как да се преместят в Канада.

phpflnlmv_559x

Извънредното желание на американците да се преместят в Канада съвпада с все по-вероятната победа на кандидата на републиканците Доналд Тръмп на изборите в САЩ.

Тръмп води убедително пред кандидата на демократите Хилъри Клинтън от началото на обявяването на резултатите от изборите за всеки щат.

В същото време стана ясно, че сайтът на Миграционната служба на Канада се е сринал. Интернет страницата беше недостъпна за потребители в продължение на няколко часа.

cwyrxzfxeauk0me

Причината е „непреодолимото желание” на мнозина симпатизанти на кандидат-президента на демократите Хилари Клинтън да заминат за Канада, ако опонентът й Доналд Тръмп спечели, твърдят някои публикации в социалната мрежа „Туитър”.

„Щях да напиша, че това е шега, но разбрах, че е истина. Сайтът на Канадските миграционни служби наистина се срина около 20 ч.”, пише потребителят Бен Шварц.

Друга публикация гласи: „Сайтът на миграционните служби в Канада се срина. Сигурен съм, че това е съвпадение.”

Според телевизионния канал Си Ти Ви тази „истерия” за миграция към Канада е започнала още преди четири години. Тогава стотици хиляди републиканци внезапно решили да се изселят заради изборната победа на демократа Барак Обама.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *