Varna
19°
ниска облачност
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s SE
Смърт в секцията в “Йордан Йовков”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Мъж почина в една от избирателните секции във Варна. Трагедията се е случила в ОУ “Йордан Йовков”, а починалият е председател на секционната комисия. Мъжът, който е на около 50-годишна възраст, е припаднал. “Пристигналият на място екип на „Спешна помощ” е предприел реанимационни действия, но не е успял да му помогне на мъжа”, съобщи шефът на „Спешна помощ” д-р Мая Рашева.

Причината за смъртта ще бъде установена от съдебните медици. Предполага се, че става въпрос за инфаркт. Трагичният случай не е нарушил изборния процес, увери председателят на РИК Велин Жеков.

Мъжът е припаднал в коридора пред класната стая около 12 ч, пояснява БЛИЦ. Човекът се почувствал зле, излязъл извън избирателната секция, за да си изпие хапчето и малко по-късно издъхнал.

„Видях го вече като беше седнал на един от столовете в коридора. Беше клюмнал, припаднал. Хората го видяха и се развикаха за вода. Обадиха се и на Бърза помощ. Лекарят, който дойде, поне 29 минути се опита да направи всичко по силите си, за да го свести. За момент сякаш се получи, но човекът изхърка и си отиде. Лекарят обаче продължи да опитва – и с електрошок. Каза, че си заминава, но той продължаваше да опитва”, разказа очевидец.

Малко преди 14 часа на мястото на трагедията е пристигнал съдебен медик и разследващи полицаи, за да проведат експертен оглед. В училището е и шефът на Първо РПУ Атанас Михов.

blitz-lineika-jovkov
Линейката пред ОУ “Йордан Йовков”. Снимка: Орлин Филиповски, БЛИЦ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *