Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стефан Генов: Георги Илиев сам обръща мачове
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Георги Илиев

Черно море е с едни гърди пред ЦСКА

В петък Стефан Генов ще е съперник на Черно море – отборът, който го легитимира като треньор в елита. Пловдивският специалист ще изведе Пирин срещу „моряците“ от 17,30 часа в Каварна.

Стефан Генов

Стефан Генов разкри какво мисли за Черно море и какви са очакванията му за мача.

Как вижда Черно море?

Солиден и много силен в момента. На всеки от групата ще е трудно, когато му гостува. Но ние ще направим всичко възможно да се представим достойно.

Липсата на Бакари и Сукуп?

Не мисля, че ще се отрази на Черно море, защото имат равностойни играчи на пейката. Зная, че на върха на атаката ще бъде Марек Кузма. Това е футболист, който лично аз много харесвам. С голям коефициент на полезно действие и рационална игра.

Как ще подходи Пирин?

Както винаги на чужд терен – ще се стремим да затваряме навреме пространствата, да използваме всяка възможност за атака и да сведем до минимум непредизвиканите грешки. Неприятно е, че оставаме без средна линия, тъй като Орлин Старокин и Тони Костадинов са наказани, но аз разполагам и с други халфове. Въпросът е доколко ще успеят да заменят пълноценно липсващите основни изпълнители.

Силата на Черно море?

Балансиран състав от можещи изпълнители и лидер като Георги Илиев. Той има най-голяма заслуга за победите и високото класиране на тима. Не пренебрегвам усилията на другите, но Георги е във великолепна форма и сам обръща мачове. Както го направи и срещу нас в Благоевград. Спечелил е сигурно 9-10 точки за отбора си досега.

Къде е мястото на „моряците“?

В момента са с едни гърди пред ЦСКА и ще се борят докрай за третото място. Това е най-нормалното нещо, предвид големия отборен потенциал на Черно море и амбициозния му и сериозен треньор Георги Иванов.

Какво изпитва, когато среща Черно море?

Това е отборът, който ме легитимира като старши треньор при майсторите. Имам много приятни спомени от престоя си във Варна в периода юли 2010 – септември 2012, и отношението ми към този клуб винаги ще е топло.

2 коментара

  1. Eng

    Хубаво е, че е останал с положителни спомени и усещания към моряците. Дано играта е честна и по-добрият да победи… а аз съм сигурен, че това ще е ЧМ

  2. Византиеца

    Физкултурнико , потиш ли се от притеснение колко бала вълнение ще има на стадиона в Каварна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *