• Varna
  7°
  лека мъгла
  Влажност: 93%
  Пазарът в Димитровград – на прицела на МВР и НАП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пазар

  В ранните часове  днес са извършени над 40 проверки

  Денонощен мониторинг на движението на стоки към и от пазара в Димитровград започнаха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и НАП. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП със задача да се проследи движението на т. нар. турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство.

  Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция. По данни на НАП само за два месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.

  В ранните часове  днес са извършени над 40 проверки на търговци на пазара в Димитровград, като сред най-сериозните констатирани нарушения са липсата на фискални устройства в четири от обектите, неиздаване на касови бележки в два случая и несъответствие на касовата наличност в един търговски обект с фискалния отчет. Установени са и стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство.

  Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат дни или седмици в зависимост от поведението на търговците.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *