Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Конкурс търси идейни проекти за обновяване на Младежкия дом
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

младежки дом

Срокът за предаване на проектните разработки е 19-ти декември

Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България обявиха конкурс за изработка на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Целта е цялостно обновяване на сградата по повод избора на Варна за Европейска младежка столица 2017 г.

Срокът за предаване на проектните разработки е 19-ти декември. Обсъждането, оценката и класирането на проектите ще се проведе до десет календарни дни. За класираните на първите три места са предвидени парични награди съответно 3 000 лв – за първо, 2 000 лв – за второ, и 1 000 лв за трето място. От трите проектни разработки ще бъде направен избор за възлагане на следваща фаза на проектиране (технически архитектурен проект и работни детайли) на инвестиционен проект, необходим за осъществяване на това инвестиционно намерение.

Желаещите да участват в конкурса могат да получат изходни данни и материали от арх. Илиян Парашкевов, младши експерт част „Архитектура”, Дирекция АГУП в сградата на Община Варна. Повече информация може да бъде получена на телефон 052/ 820-146. Материалите ще бъдат достъпни на електронната страница на Община Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *