• Варна
  0°
  ясно небе
  Влажност: 60%
  Година затвор за младеж, хванат с половин кило марихуана
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  марихуанаРайонният съд наложи ефективна присъда на 24-годишен младеж за държане на над половин килограм марихуана.  След постигнато в зала и одобрено от съда споразумение на П. Стоев беше наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, както и глоба в размер на 2000 лв. Наказанието си подсъдимият следва да търпи в затвор при първоначален строг режим.

  Случаят е от март тази година. При извършена на 17 март т. год. полицейска проверка на автомобил на изхода на село Старо Оряхово  у един от пътниците – подсъдимия Стоев, в калъф за слушалки била открита малка метална кутийка с около 3 грама суха растителна маса.

  При проведено веднага след това претърсване и изземване в жилището на подсъдимия, в  отделни помещения била открита марихуана в различен грамаж и с различно съдържание на   активно вещество. Общото нетно тегло на противозаконно държаното от младежа високорисково  наркотично вещество е над 500 грама, оценено на обща стойност 3 095 лева.

  24-годишният Стоев има предходна съдимост, отново за държане на наркотично вещество. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Иззетите веществени доказателства – количествата марихуана, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg