• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 68%
  Вятър: 10m/s W
  Община Девня дава терен за Спешен център
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  девня

   

  Център за спешна медицинска помощ предстои да бъде изграден в Девня. Проектът е на Министерството на здравеопазването, а местната община ще предостави безвъзмездно на държавата терен до болницата, върху който да се изгради центърът. Това заяви пред БНТ кметът Свилен Шитов, който наскоро бе удостоен с приза „Инвестиции в здраве” от конкурса „Кмет на годината 2016″.

  Свилен Шитов отбеляза, че усилията му са насочени към повишаване лимита на многопрофилната болница в града, който изненадващо през 2016 година бе редуциран на 508 лева месечно, като допреди това е бил от порядъка на 16 хил. – 20 хил. лева на месец. По въпроса са водени разговори със здравния министър в оставка д-р Петър Москов, но предвид политическата ситуация в момента е трудно да се прогнозира дали и кога двете отделения в болницата – детско и физиотерапия – ще заработят нормално.

  През изминалата година местната власт е успяла да стабилизира финансовото състояние на двете здравни заведения – поликлиниката и болницата, които са били с огромни дългове. С подкрепата на бизнеса в градската поликлиника бе изграден травматологичен център, който освен че обслужва нуждите на работниците от промишления комплекс, работи безвъзмездно за жителите на общината.

  Взаимният интерес е ключовият фактор, благодарение на който местната власт и бизнесът реализират общественополезни проекти в сферата на здравеопазването, образованието и екологията. Всички приходи от екоглоби общината инвестира целево в залесяване на свободни пространства, в почистване и облагородяване на градската среда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg