• Varna
  16°
  разсеяна облачност
  Влажност: 82%
  Вятър: 5m/s ESE
  Международен IT гигант набира програмисти във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  flexbricks-1

  Международната IT компания FlexBricks отваря свой офис във Варна. FlexBricks има дългогодишен опит в разработването и имплементирането на корпоративни софтуерни решения като PLM, CRM и ERP системи. Сред настоящите им клиенти са DM, Carrefour, Promod, Nelly.com, Filippa K, Diseny, Zilli, Cintas и други водещи брандове.

  Варненският офис е четвъртият за компанията. Такива вече има във Великобритания, Русия и Украйна.

  “Офисът във Варна е ключов за компанията, като се планира в следващите три години екипът от програмисти тук да нарастне до 50 човека”, обяснява Адрияна Митева, мениджър на Адванс Хюмън Кепитал, ангажирана с набирането на първия екип на FlexBricks в България.

  В момента от FlexBricks търсят да наемат във Варна екип от .NET девелопъри. За целта те предлагат изключително атрактивни условия. На първо място: заплащане 2-3 пъти по-високо от това в останалите варненски компании в сектора и съпоставимо с топ компаниите в София. За екипа е осигурен и луксозен офис клас “А” в централната част на Варна, който разполага с всички удобства: кът за отдих, кухненско помещение със закуски и напитки, тенис на маса, Playstation 4. Бъдещите програмисти на FlexBricks ще могат да разчитат и на специален пакет от социални придобивки – бонуси за SPA, масаж и фитнес, заплащани от работодателя, тиймбилдинги и обучения в другите офиси на компанията извън България, както и пътувания за Коледа и други празници.

  flexbricks-3

  Какви са изискванията към девелопърите можете да видите тук ».
  За повече информация можете да се обръщате и на hr@ahcapital.eu.

  За да отговорят на нарастващите нужди от квалифицирани кадри на все по-многобройните чуждестранни компании, решили да превърнат Варна в нова Силициева долина, от Адванс Хюмън Кепитал са стартирали проект за образователна платформа, акредитирана от Министерство на образованието, за онлайн обучения на програмисти, съобщи още Адрияна Митева. Тя допълни, че основната пречка пред конкурентните обучаващи организации са големите периоди, нуждата от присъствие и липсата на гъвкавост, която да позволи на бъдещите курсисти да съчетават работа, личен живот и качествен обучителен процес. Платформата ще заработи от месец март 2017, като към настоящия момент осем IT компании, базирани във Варна, са сключили рамкови споразумения за предоставяне на стажове на курсистите.

  8 коментара

  1. Петър

   Нещо сте се объркали по отношение на “съпоставими със София” заплати май май… щото брутното възнаграждение на .НЕТ програмист никак не е 3500 лева (което реално е около 2600 след данъците). Аман от компании, които си мислят че като е Варна, то цената е в пъти по-ниска. Да си програмират в Русия и Украйна.

  2. Kostova

   ДО ПЕТЪР:
   Специално проверих в Интернет с онлайн калкулатор бруто-нето заплата и от 3700 лв. след приспадане на данъците остават 3030 лв, но компаниите правят така, че реално с бонуси да се взема брутната заплата.
   Като си в толкова час, защо на кажеш колко е стартовата заплата за програмист в София?
   Изобщо, какво си искал да кажеш с този коментар? Нещо хаотично мислене ми се струва без идея, какво точно искаш да кажеш?

  3. Петър

   До Костова:
   Ок, сметнал съм минималното вместо максималното, но това че компаниите “правят така че да вземеш брутното” не е вярно. Някои може и да го правят, но не са длъжни и в никой случай не значи че винаги ще го правят, до колкото не е договорено.

   Програмист за .нет под 4 чисто не би почнал, разговарял съм с доста, може би ако току що излиза от университета има някакъв шанс, но конкуренцията на предлагане е такава, че само след няколко пермутации през няколко месеца се стига и минава това ниво.

   Това което исках да кажа е, че някои компании недобросъвестно (по мое мнение, не че е незаконно) твърдят че дават повече (от една страна от варненските си конкуренти на пазара на предлагане на работни места) и от друга, че дават съизмеримо заплащане с топ компании в София. И накрая, също толкова недобросъвестно и ест. с користна цел създават този фонов шум, че едва ли не Варна е второкачествено място за работа и в София всички получават онова, което заслужават, а във Варна не, и те, един вид, пристигат като наш спасител – да получим и ние, варненци, работа с достойно заплащане. Естествено е за компания да иска да привлече ценни кадри, вкл и с такива тактики, но истината е че си го позволяват като прийом само във Варна, Русе, Велико Търново: не могат да излязат на пазара в София или Пловдив с такива твърдения, просто защото ще им се смеят и никой няма да си пусне CV-то.

   Та ако още не е ясно – много се радвам че са избрали Варна, но да не се правят на света вода ненапита, не дават колкото в София, просто да спрат да се правят, това е. И между другото БулПрос дават повече за ,НЕТ и се мъчат от една година да стъпят стабилно във Варна и не могат. Това е…

   В две думи – тинтири минтири.

   А Вие защо се заяждате? Знаете ли че на украински програмист 2500 долара на месец му се виждат малко, при това за дистанционна работа? А на руски – още повече. За това идват в България, не защото сме много добри, просто сме много евтини. Та за това рекох да си седят в Украйна и Русия, голяма страна е Русия, какво, хора ли не могат да намерят? И във Варна ще ги ринат програмистите, нали? С лопатите.

   • НИКОЛОВ

    Петре, ако ми кажеш някой девелопър където и да е в България с 2 години опит да взима 4 нето ще те черпя, обещавам.

    • Петър

     Ти приятли в София нямаш ли?

  4. Бонев

   Не те знам ти в коя страна живееш, но съм с 4 години стаж като .Net и в една известна Варненска фирма и само с обещания живея – 1400 лв ми е нетното, бонуси по 200 лв на шестмесечие и това е масова практика. Няма фирми, които да дават такива заплати като тази новата, защото няма конкуренция. Аз лично си пуснах CV-to защото за мен 2500 лв чисто са си много пари, а такива безгръбначни психопати, които си мислят че цял живот ще им дават големи заплати нека живеят в мечтите си. На 4000 нето колко са данъците знаеш ли – около 1800 лв. И в Украйна на 2000 $ заплата работят Мидъл левел девелъпърите моето момче, ама кога си ходил ти там.

   • Петър

    Първо: не си квалифициран да определяш дали някой е психопат или не, така че личните нападки си ги спести.
    Второ: на 4000 лева данъка е все същия като на 2600, защото има облагаем максимум в България.
    Трето: комунизма свърши, това което получаваш не е себестойността на изработеното + процент, проучи пазара и сам определяй цената си, Интернет има по целия свят, работи там където труда ти се разменя срещу повече.

    От тук нататък избора е твой. Щом ти харесва там – кандидатствай. Аз да съм казал “не ходете”.

    Между другото, ако за 4 години не си станал синиър… наистина е добре да смениш фирмата. Ама веднага!

  5. Фг

   Добри хора , как да се свържа с вас да ми говорите за развитие?

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *