Varna
23°
ясно небе
Влажност: 35%
Вятър: 8m/s E
Италиaнските власти задържаха кораб с български екипаж
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
pancaldo
Семела (под старото му име Панкалдо) Снимка: Marinetraffic

 

Бреговата охрана на пристанището Чивитавекия, до Рим, задържа търговския кораб Семела, чийто екипаж е съставен от български и украински моряци, съобщава “24 часа”. Според местните медии корабът е от типа general cargo и е плавал под флаг на Коморските острови.

Основната причина за задържането е неподготвеността на екипажа за справяне с рискови ситуации, което го поставяло на висок риск. Корабът бил задържан, след като бил инспектиран от специализиран екип на Бреговата охрана заради многото ситуации, показали очевидно несправяне на екипажа с процедурите за сигурност на борда.

Повод за инспекцията на контролния екип бил инцидент по време на процеса по товарене, който довел до проблеми с равновесието на кораба. Така след извършената проверка екипът установил 18 нередности на кораба. В 6 от тях ставало въпрос за особено сериозни проблеми. Най-сериозните нередности произтичали от неподготвеността на екипажа, който се оказал с тежки пропуски в изпълнението на процедурите най-вече за извънредни и рискови ситуации.

Според Бреговата охрана спирането на кораба се наложило, за да се гарантира сигурността на работа както при рискови, така и в нормални ситуации. Властите са забранили не само плаването на кораба, но също така и товаренето му, докато не бъде поставен в ситуация на сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *