Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Двама влизат в затвора за укрит ДДС за 600 хил. лева
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

Третият участник в ДДС-измамата получи условна присъда

Две ефективни присъди и една условна наложи Варненският окръжен съд за ДДС-измама в особено големи размери. Смятаният за двигател на престъплението Чавдар П. от Велико Търново получи присъда 5 г. лишаване от свобода при строг режим. Съдът постанови и конфискация на една втора идеална част от негов недвижим имот във Велико Търново, съобщиха от варненската прокуратура.

Съучастникът му в схемата Теодор К. от Варна, който бе признат за виновен и за пране на пари и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, ще търпи наказание 3 години лишаване от свобода при общ режим. Дължи и глоба от 20 000 лева. Третият участник в ДДС-схемата Пламен Анг. от Провадия бе признат за виновен за пране на пари и осъден на 1,6 год. лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.

46-годишният Чавдар П. като представляващ шест търговски дружества в съучастие с 47-годишния Теодор К. като съизвършител избегнал установяването и плащането на ДДС в особено големи размери чрез потвърдена неистина в подадени справки-декларации за ДДС. Общият размер на приспаднатия неследващ се данъчен кредит е в размер на 573 709 лева. Деянието е извършено в периода 5 март 2013 г. – 14 юни 2013 год. като продължавано престъпление.

Третият в схемата – 37-годишният Пламен Анг. е осъден за това, че е получил и държал сумата от 49 000 лева, за която знаел към момента на получаването й, че е придобита чрез тежко умишлено престъпление, извършено от Теодор К. и Чавдар П. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *