Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
Шеф Манчев идва за най-вкусния шаран в Юнашкия салон
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

image_5042831_128_0

Варненски готвачи ще мерят сили в кулинарния фестивал “Да споделим Никулден”

Възродената легендарна сграда на Юнашкия салон ще стане сцена на кулинарни битки ден преди Никулден. На 5 октомври, в надпревара за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат топ готвачи от Варна и страната, както и ученици и студенти – възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм.

Организаторите на събитието – Община Варна и Варненската туристическа камара, не случайно са избрали мястото, тъй като идеята е то стане традиция – през 1929 г. в Юнашкия салон се е провело първото лозаро-винарско изложение в морската столица.

Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще получат оценка за своите кулинарни умения от жури, с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов – председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков – кулинарен експерт. Представителите на медиите също ще имат възможност да излъчат свой фаворит.

Входът за посетители ще е отворен от 15.30 ч., а събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“ във Варна.

nikulden-festival1

1 коментар

  1. Стоян

    Искам дасе вкюча даите актуален телефон-gipsa_89@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *