Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Умно приложение открива кога сме болни
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

лекарства

Компанията си е поставила амбициозната цел да спаси 1 млн. живота до 2020 г.

Медицинската компания ЕксБърд (xbird) е разработила приложение за смартфон, базирано на изкуствен интелект, което разпознава критични моменти за здравето на потребителя, пише Инвестор.bg. Компанията си е поставила амбициозната цел да спаси 1 млн. живота до 2020 г. Алгоритъмът работи през сензорите на Епъл Уоч (Apple Watch) или почти всеки нов модел смартфон.

Приложението засича поведението на потребителя, анализира събраните данни и преценява дали има рискови фактори. Резултатът от анализа дава възможност да се разбере кога е необходима промяна на поведението и навиците за подобряване на здравословното състояние, както и необходима ли е консултация с личния лекар.

Началото на проекта е поставено преди година и половина. В момента в компанията работят седем души. Те активно проучват и извършват тестове, за да се уверят, че технологията наистина работи.

Наред с подробните тестове на технологията от ЕксБърд търсят партньори, на които да я предложат. Водят се преговори с фармацевтични компании, производители на медицински устройства и с фирми за клинични проучвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *