Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Референдумът за Морската все пак влиза в Общинския съвет
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

вход Морска градина

Председателят на ОбС трябва да насрочи заседание в срок до един месец

Варненският административен съд задължи председателя на Общинския съвет да уведоми съветниците за подписката за провеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона, организирана от Инициативен комитет. Решението на магистратите идва след жалба на организацията срещу мълчаливия отказ на председателя на ОбС да внесе за разглеждане подписката, постъпила в местния парламент преди три години (29 април 2013 г.).

С решението си съдът задължава председателя на ОбС да определи водеща комисия за обсъждане на подписката и да насрочи заседание на съвета в срок до един месец, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.  Определен е и тридневен срок за изпълнение на решението.

То обаче подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

7 коментара

 1. стига

  Пак ли тази глупост. Айде стига вече недомислени и недоклатени референдуми, достатъчно пари се изхарчиха за нечии прищявки.

 2. Боб

  Нека мине през всички инстанции, само така ще се затвори устата на инициаторите на този нелеп референдум.

 3. Аман от глупости

  Що за идиотщина.
  Да се прави обществен референдум, да се харчат публични средства, какво даден собственик да строи в имота си.
  Направо да се гласува закон да се забрани строителството в България. И без това се протестира срещу всеки строеж

 4. Нойо Ноев

  Не , несе протестира всеки строеж,а само тези които са в градинки , паркове и зелени площи.Защото с един много евтин трик някои хора вкараха част от поляните в западна промишлена зона (около село Тополи) като “зелена зона”за да не се изгуби “минимумът зелени площи който е по – закон”, а си разрешиха строежа в Приморски парк където далаверата на квадрат е в хиляди евро.Ами да оставим Приморски парк.Някой разхождал ли се е скоро към гората зад Паметника на Българосъветската дружба.ТАМ ВЕЧЕ ИМА ГРАД , естествено без асфалтирани улици но за сметка на това с изсечени дървета и хиляди празни жилищни кооперации.Ето за такава далавера говорим.

  • Аре нема нужда

   Ако на храстите, които са от дясно на пътя долу на плажа казвате зелена зона и Приморски парк, значи Варна винаги ще си остане на ниво дървени капани с мирис на кебабчета. И дали града ще се казва Варна или Каварна разлика няма. Ако имаме претенции да сме Морска Столица – то качеството на морската инфраструктура трябва да се стремим да бъде като на Ница, Маями и т н. Лично на мен новият облик на алеята от миналото лято много ми допада и бих искал и другата час да бъде в подобен стил. Не да се чудиш това което ти се мярка в краката найлонова торба ли е или малка змия.

   • Една

    Ей точно затова са референдумите – допитване до мнението на обществото, на всички хора, а не някой да решава поединично!!! На мен и на по-голямата част от варненци /убедена съм/ това безобразие не ни харесва!!! И имаме право да управляваме града като добри стопани, защото това е нашият град! Идете да живеете в Ница или в Маями, като не ви харесва тук!

 5. Ема

  Не мога да повярва.Та това е най прекия път за демокрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *