Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Раунд Тейбъл и приятели канят на традиционния коледен бал
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Събраните дарения тази година са за децата, болни от диабет

И тази година Благотворителният Коледен Бал – Раунд Тейбъл и Приятели ще събира средства за благородна кауза. Вече традиционното за Варна събитие този път е посветено на децата, болни от диабет.

pokana

“Round Table 5 Varna и Приятели” се организира в подкрепа на Aсоциация “Докосни дъгата” и нейната кампания “За нов Живот”.

“Със събраните средствата ще улесним живота на децата, болни от диабет. Ще бъдат закупени инсулинови помпи, които дават по-голяма свобода на децата болни от диабет. Помпата автоматично предоставя приток на инсулин, винаги когато организмът им има нужда от него, дори и през нощта. Надяваме се, че ще приветствате тази чудесна възможност да облечете красивите рокли, високите токчета и официалните костюми. Не забравяйте и усмивките си! Нека заедно наберем средства за една страхотна кауза докато се наслаждаваме на приятни компания и разговори, обясняват организаторите.

Балът е насрочен за 7 декември 2016-а от 20 часа в хотел “Димят”. Кувертът е на стойност 99 лева и важи за двама. Резервации могат да бъдат направени на тел. 0888 255 987 или на email vasilev@bbforums.bg.

Средствата, събрани от миналогодишния Благотворителен Коледен Бал допринесоха за закуването на модерен инкубатор за новородени (кувьоз) за АГ болница “Проф. д-р Димитър Стаматов”.

Асоциация “Докосни дъгата” е създадена през 2014 година в подкрепа на децата, страдащи от диабет тип I. Те са над 1800 в България и амбициозната задача на Асоциацията е да осигури инсулинови помпи за всяко едно от тях, за да се върнат те към нормален живот – без многократно инжектиране на инсулин през деня, без непрекъснато измерване на кръвната захар и без строга диета. Около 5000 лева е стойността на една помпа. След постигнато споразумение с Националната здравна каса през 2016-а бяха осигурени около 100 помпи за диабетици от всички възрасти. За всички останали средствата се събират от дарения. Благодарение на усилията на Асоциацията, на лекари и родители още през ноември 2015-а Надзорният съвет на НЗОК взе решение от 1 април 2016 г. Касата да заплаща консумативите за инсулиновите помпи – 259 лева от нужните около 500 лева на месец за всеки болен с помпа. Преди дни Асоциация “Докосни дъгата” постигна нов успех в преговорите с НЗОК – от 1 април 2017-а година държавата ще поеме и разходите за сензори за помпите. Така лекарите ще получават информация в реално време за състоянието на малките си пациенти и ще могат своевременно да коригират лечението им. Това стана възможно със създаването преди година на първия в страната Център за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет (ЦИТАТ-Д). Той е разположен във варненската МБАЛ “Св. Марина” и чрез него се управлява лечението на пациентите с диабет на възраст от 0 до 18 години от цяла Източна България. Благодарение на Центъра те могат да бъдат наблюдавани от разстояние, което ще намали и престоя им в болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *