Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Рецидивист излезе от затвора, колкото да ограби и изнасили жена
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Razdelna-zatvor-(66)

Oпасен рецидивист, ограбил и изнасилил жена 9 дни след предсрочното му освобождаване от затвора, се връща отново зад решетките за осем години. Галин Х. от село Голям Поровец, община Исперих, бе осъден за две тежки престъпления – грабеж и изнасилване. За грабежа, извършен при условията на опасен рецидив, съдът му наложи наказание лишаване от свобода от 7,4 години, а за изнасилването – 8 години затвор, като подсъдимият ще изтърпи най-тежкото от двете наказания в размер на 8 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от варненската Апелативна прокуратура.

Разградският окръжен съд е постановил мъжът да изтърпи и остатъка от неизтърпяната част от една година и два месеца на предходна присъда, по която е бил условно предсрочно освободен от затвора. На 31 август 2016 година Галин Х. бил освободен от затвора, където изтърпявал присъда от 7, 4 год. лишаване от свобода. На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.

На 9 септември около 20,30 часа, само 9 дни след излизането си от затвора, Галин Х. забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. 37-годишният мъж я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал  я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

1 коментар

  1. Византиеца

    Кастрация и ампутация на ръцете за мръсното изчадие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *