• Варна
  6°
  ясно небе
  Влажност: 39%
  Вятър: 7m/s NNW
  Клубът на Захари Дамянов отваря на 5 декември, тренировките – безплатни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  sk-nihonto

  Спортен клуб „Нихонто” на абсолютния световен шампион по карате киокушин сенсей Захари Дамянов ще отвори врати на 5 декември от 18:30 часа. Тогава ще се проведе официалното откриване и първата тренировка в залата, която се намира на 3-я етаж в Двете кули.

  „Всички, желаещи да тренират, са добре дошли. Каня и родителите на децата, за да се запознаят с условията и графика в клуба, който е част от мрежата на Българската карате киокушин федерация”, каза сенсей Дамянов. Той обясни, че няма възрастово ограничение, но за най-малките ученици е добре да са навършили поне 4 години. За заниманията трениращите ще бъдат разделени на групи – деца до 8 – години и над 8-годишни. Напредналите в бойния стил ще се готвят отделно, ще има възможност и за индивидуална подготовка.

  „Тренировките ще са безплатни. Благодаря на Българската карате киокушин федерация, която прави този жест към варненци. Това ще е и моят принос към спорта”, уточни сенсей Дамянов.

  sk-nihonto1

  Захари Дамянов е действащ абсолютен световен шампион по карате киокушин. Преди година той спечели Световното първенство без категории, което се провежда веднъж на 4 години в Япония. Така варненецът стана първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и престижно състезание по карате. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

  1 коментар

  1. Варненец

   Браво и успех!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *