• Varna
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSW
  Двата Спартак-а се договарят в коя група ще продължат напролет
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Спартак 1918 Общо събранив

  Днес в 16 часа на стадион „Спартак“ ще се проведе редовното Общо събрание на ФК Спартак 1918

  Шефът на УС на ФК Спартак 1918 Благой Калфов коментира процедурата за сливането с ФК Спартак Варна, какво ще е името на клуба и с какви отбори ще играе той напролет.

  Обединението

  ФК Спартак 1918 и ФК Спартак ще излъчат свои представители – 3, 4, 5, 6, 7 или 8 например, които ще проведат учредително събрание за обединения клуб. Той ще бъде регистриран по Закона като акционерно дружество или сдружение с нестопанска цел след предварителна уговорка между двете ръководства.

  Името

  Какво име ще носи клубът – какви числа, запетайки, тирета и т.н. ще бъдат добавени към Спартак, също ще стане ясно след предварителна договорка между двете ръководства. Според наредбата на БФС името ще влезе в сила за сезон 2017/2018, тъй като отбор няма право да се преименува в хода на действащо първенство.

  Какви отбори ще има Спартак напролет

  Това също ще стане ясно след уговорка между двете ръководства – в кои групи да участват мъжките и детско-юношеските тимове. Иначе наредбата на БФС позволява през втория полусезон всички отбори досега на двата клуба да продължат участието си в първенствата, които са започнали през август и септември тази година.

  Разбра се още, че днес в 16 часа на стадион „Спартак“ ще се проведе редовното Общо събрание на ФК Спартак 1918.
  „Поканени са всичките членове – 28 души. Ако няма кворум, форумът ще започне един час по-късно. Точките са три – първата е отчет, втората включва уведомяване на членовете за предстоящото обединение с ФК Спартак и изслушване на мнения, ако има такива, а третата е разни“, разкри Калфов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *