• Varna
  8°
  разсеяна облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 1m/s NNW
  Първи победи за каратеките ни на световното първенство във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  карате киокушин

  Тринадесет от лъвчетата ни успяха да победят опонентите си

  Състезателите ни по карате киокушин отбелязаха първите си победи в Петото открито световно първенство за юноши и девойки – Кумите, което стартира днес при голям интерес и публика в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

  То се организира от Българската карате киокушин федерация и събра над 660 състезатели от 33 страни в морската столица.

  Само до обедната почивка 13 от лъвчетата ни успяха да победят опонентите си, минавайки напред в състезанието. Срещите все още продължават.

  Валентин Вълчанов, Стоян Илчев и Яни Кръстев са бойците от отбора на България в категория 16-17, които до момента продължават напред в първенството. Във възрастовата група на 14-15 годишните за победи се пребориха Иван Попов, Никола Кючуков, Александър Тодоров, Дилян Димитров и Александър Вълев.

  До първото полувреме петима от най-малките ни лъвчета в категорията 12-13 г. също успяха да преминат напред в първенството – Илиян Илиев, Салим Салимов, Светлин Ангелов, Виктор Меразов и Тодор Крушков.

  карате киокушинБоевете върху трите татамита са напрегнати и ще продължат до края на деня, като привечер трябва да станат ясни финалистите, които ще се съзтезават утре за медали. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи награди на победителите през втория ден от първенството – неделя, 4 декември.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *