Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Школата на Захари Дамянов отвори врати с над 100 каратисти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

nihonto-15

Тренировките са безплатни (снимки)

Над 100 каратисти, повечето от които деца, се включиха в първия урок на най-новия спортен клуб Нихонто на абсолютния световен шампион по карате киокушин сенсей Захари Дамянов. Преди първата тренировка се състоя фициалното откриване на школата, която се намира на третия етаж в Двете кули. На церемонията присъстваха Мартин Байчев – председател на постоянната комисия “Младежки дейности и спорт” към варненския общински съвет, сенсей Николай Рачев – национален представител на киокушин-кан, член на УС на Българската карате киокушин федерация и др.

nihonto-6В клуба на световния шампион няма възрастово ограничение, но за най-малките ученици е добре да са навършили поне 4 години. За заниманията трениращите ще бъдат разделени на групи – деца до 8 години и над 8-годишни. Напредналите в бойния стил ще се готвят отделно, ще има възможност и за индивидуална подготовка. Татамито в залата е 200 квадрата.

nihonto-4“Тренировките са безплатни. Благодаря на Българската карате киокушин федерация, която прави този жест към варненци. Това ще е и моят принос към спорта”, заяви сенсей Дамянов.

nihonto-13Захари Дамянов е действащ абсолютен световен шампион по карате киокушин. Преди година той спечели Световното първенство без категории, което се провежда веднъж на 4 години в Япония. Така варненецът стана първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и престижно състезание по карате. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

3 коментара

 1. Димитър Костов

  Е, можехте да споделите и инфо, че Захари е ученик на един друг световен и европейски киокушинкай шампион. И че въпросният си има действаща школа във Варна от 10+ години. Е, тренировките не са безплатни, но ей така в името на информираността.

  • Росица

   Всички много добре знаят Захари на кого е бил възпитаник, кой го е направил световен….Как няма да знаят, като един друг световен киокушин шампион не спря да го повтаря.

   • Иванов

    Ще го споменава защото благодарение на него сега говорите за захари . И поне от елементарна култура трябва да бъде споменат .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *