• Варна
  11°
  тъмни облаци
  Влажност: 53%
  Вятър: 6m/s SW
  Европейският корпус за солидарност дава възможност за работа на младежи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  %d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b8

  Младите хора на възраст между 18 и 30 години имат вече нови възможности да придобият ценен опит и умения в началото на кариерата си. Новостартиралият европейски корпус за солидарност дава възможност за доброволческа дейност, стаж, чиракуване или работа в сфери като образованието, здравеопазването, социалната интеграция, помощта за предоставянето на храни, изграждането на подслон, приемането, подпомагането и интеграцията на мигрантите и бежанците, защитата на околната среда или предотвратяване на природни бедствия, съобщиха от Европейската комисия (ЕК).

  “Европейският корпус за солидарност ще създаде възможности за младите хора, желаещи да дадат свой принос за обществото и да проявят солидарност – нещо от което светът и Европейският съюз (ЕС) се нуждаят все повече. Ние сме свързани не от договорите или индустриални и икономически интереси, а от нашите ценности. И европейските ценности са въплътени във всекидневната работа на доброволците”, смята председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

  В сравнение с 2013 г. безработните млади хора в ЕС днес са намалели с 1.6 милиона, а при младежите, незаети с работа, учене или обучение, има спад с 900 000, съобщиха от ЕК. От там обявиха, че резултатите са плод на т. нар. младежка гаранция.

  Комисията ще стартира “ErasmusPro”, която е специална нова дейност на програмата “Еразъм +” в подкрепа на дългосрочни професионални практики в чужбина. Комисията ще предложи и рамка за качество на професионалните практики, в която се определят основните принципи за планиране и осъществяване на професионални стажове на всички равнища. През 2017 г. ще бъде създадена служба за подкрепа на професионалните практики, подпомагаща държавите, които въвеждат или реформират системите си за стажове.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg