• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s N
  Военни продават наркотици из Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  police5

  Двама военнослужещи са заловени в един ден с наркотици за разпространение на различни места във Варна.

  На 6 декември,след сигнал, получен в ОДМВР – Варна, е планирана и около 16:20 ч. е проведена полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици. На улица в района на Образцов дом във Варна, униформените предприели полицейска проверка на 36-годишен мъж от Варна, при която е установено, че същия е военнослужещ. На място е извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция” – Варна и при извършените от тях процесуално- следствени действия в мъжа са намерени и иззети пакетче с кристалообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса.

  Направените на място полеви наркотестове показват, че откритите вещества реагират съответно на марихуана и амфетамино производно. При процесуално – следствени действия в дома му са намерени и иззети 3 пликчета с кафеникави кристали, 14 пликчета, съдържащи съцветия кафяво-зеленикава тревиста маса и пликче с розово прахообразно вещество, реагирали при наркотеста съответно на хероин, марихуана и амфетаминно производно. Намерени и иззети са и три везни. 36-годишния мъж е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС „Военна полиция” – Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.

  Същия ден, към 19:00 ч., на улица в района на спирка „Нептун”, криминалистите предприели проверка и на шофьор на „Мерцедес“ и неговата спътница, минути след като 35-годишният варненец паркирал колата. Оказало се, че той също е военнослужещ. На мястото отново е извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция”, а при обиска и претърсването в мъжа са намерени 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на наркотично вещество кокаин. В дома на придружаващата го 34-годишна жена е открита пластмасова кутийка, съдържаща таблетки кокаин. Мъжът е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС „Военна полиция” – Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.
  Работата по двата случая продължава.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *