• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s NNE
  Актьор от Народния театър спаси живота на зрител по време на спектакъл
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  768x432

  Актьорът Дарин Ангелов прекъсна представление в Народния теaтър, за да спаси човешки живот, предаде БНТ. Благодарение на него зрителят, който си е глътнал езика по време на спектакъла, сега е жив и здрав.

  След дълго настояване и безброй телефонни разговори с журналисти, Дарин Ангелов склони да сподели какво е станало – с неохота и деликатност, защото далеч не се чувства като герой. Същевременно актьорът не желае неговата постъпка да накърни личното пространство на спасения човек.

  “Бил съм на точното място в точния момент по стечение на обстоятелствата. Смятам, че всеки един човек би реагирал по подобен начин. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, ако ще и легенди да играят по сцената. Изобщо не се замислих, втурнах се и помогнах”, разказва Дарин Ангелов.

  Инцидентът се е случил вечерта на 4 декември.

  По средата на представлението “Дългият път на деня към нощта”, Дарин дочува похъркване от публиката. Първо си мисли, че някой е задрямал, но малко по-късно чува отново същите звуци. Поглеждайки към публиката вижда на първия ред 46-годишен мъж, който си е глътнал езика. Актьорът слиза от сцената и се втурва към зрителя. Докато се опитва да помогне обаче, мъжът захапва дланта му. Тогава Дарин сваля колана си и така успява да извади езика на пострадалия.

  “Някъде се случват подобни неща всеки ден – някой някъде спасява някого. Със сигурност, но поради простата причина, че се занимавам с тази професия, по някакъв начин съм обект на внимание.” – споделя актьорът.

  От няколко дни на таблото за съобщения в Народния театър е окачено благодарственото писмо към Дарин Ангелов на директора Мариус Донкин. Чувайки за него актьорът се усмихва и отново със скромност се опитва да отклони темата.

  А всички зрители, които не са успели да догледат спектакъла заради инцидента, могат да презаверят билетите си за 20 януари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *