Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Скандал с SMS-ите за Хитрино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

help-hitrino

Вместо за пострадалите от Хитрино парите от SMS кампанията отиват за бежанците. За това алармираха читатели на varnautre.bg. Те изпратили SMS с цел да дарят 1 лев на останалите без дом във взривеното шуменско село. В отговор получили следното съобщение: Благодарим Ви, че дарихте 1 лев в подкрепа на бежанците.

hitrino-smsТова предизвика смут в социалните мрежи и мнозина призоваха парите да се носят директно на пострадалите, за да са “сигурни, че отиват при българи”.

Номерът – 1466, за SMS дарението беше разпространен в съобщение на БЧК. По-късно председателят на доброволческата организация във Варна Илия Раев успокои дарителите, че след 18 часа днес всички изпратени чрез SMS суми се насочват в помощ на Хитрино в рамките на Националната дарителска кампания. Съобщението, което получават в отговор хората, е от предишна вече приключила кампания.

hitrino-sms2

БЧК-Варна разкрива пункт за събиране на дрехи, завивки и храна за пострадалите в шуменското село. Той ще бъде в сградата на ул. “Братя Шкорпил” и ще работи в неделя, 11 декември, от 11 до 18 часа. Призивът е за набиране на храни – консерви, горни топли дрехи, палта и якета, завивки (одеяла), бутилирана вода.

“Днес районът на катастрофата е отцепен в периметър, в който работят само специализираните държавни органи. След освобождаването на цистерните (вероятно утре, 11 декември), доброволческите екипи на БЧК – ДЕРБАК – ще бъдат на полигона. Изпратени са кучета-спасители от Националната служба по планинско спасяване към БЧК. Изпратен е и екип от БЧК за първа психологическа помощ, който работи на място. БЧК – Варна е готов да окаже психологическа помощ на близките на пострадалите, настанени във варненските болници. Поддържа се постоянна връзка с ръководството на БЧК Шумен. Варненци, да помогнем в нещастието!”, се казва още в съобщението на Областния съвет на БЧК Варна.

hitrino  Трагедията в Хитрино

3 коментара

  1. Донка Попова

    То не е важно какво пише, а наистина къде отиват парите.

  2. marina

    Заедно за Хитрино!

  3. marina

    Давай Хитрино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *