Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Аспаруховци отмениха “водния” протест заради трагедията в Хитрино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
hitrino-asparuhovo
Снимка: Фейсбук / Аспарухово най-добрия квартал на ВАРНА

 

Жителите на квартала решиха да уважат траура и да дарят кръв

Гражданският протест срещу безводието във варненския район “Аспарухово”, който беше насрочен за утре, се отлага, съобщиха организаторите за varnautre.bg.

“Уважаеми съкварталци, скъпи приятели, организаторите на протеста единодушно решихме, че в знак на траур и съпричастност към жертвите на трагедията в с. Хитрино отменяме утрешния протест за по-късна дата. Нека се помолим за душите на загиналите и, ако имаме възможност, да дарим кръв за пострадалите”, призоваха те.

Протестът срещу редовното спиране на водата в южния варненски район беше насрочен за утре, неделя в 11 часа.

“Уважаеми съквaрталци, минаха повече от три години от провеждането на предния ни протест, на който получихме обещание, че в най-кратки срокове ще бъдат взети мерки срещу постоянните ВиК аварии в Аспарухово. За съжаление, бяхме излъгани за пореден път, и всичко си продължава по старому. Крайно време е някой да понесе отговорност за това. Дадохме достатъчно време, но проблемите не са решени”, гласеше първоначалният анонс. За отменения вече протест бяха потвърдили присъствие управителят на “ВиК- Варна”- Валентин Вълканов, заместникът му и главният инженер на дружеството.

hitrino  Трагедията в Хитрино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *