Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Изтича газ от две цистерни на влака-убиец в Хитрино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

hitrino6

Имаше опит за пробиване на блокадата, каза главният секретар на МВР

Има известно усложняване на обстановката и изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията по-внимателно. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя отново предупреди жителите на селото да не се опитват да се връюат по домовете си. “Изтичането на газ налага да се действа внимателно, което е причина за забавяне на операцията по почистването, каза още Бъчварова.

„В момента се прави повторен оглед. Опитваме се да вземем решение, което е най-малко рисково“, подчерта тя.

Главният секретар на МВР Георги Костов добави: Ситуацията се обостри от снощи, тогава имаше изтичане на газ от една цистерна. В Хитрино има 9 четиридесеттонови цистерни. Регистрирахме опит за пробив на блокадата в Хитрино, каза Георги Костов. Важно е да отправим послание към хората от Хитрино. Има домашни животни в домовете им. Регистрирахме опит за пробив на блокадата, която сме наложили на населеното място. Към гражданите от Хитрино – опасно е да влизат в момента в селото не зависимо по каквито и да е подбуди. Ще намерим начин следобед да отворим прозорец, така че да си нахранят домашните животни. Говорихме с представители на общината и кмета на селото наши служители да минат и да им раздадат фуража, но да не се опитват да пробиват блокадата ни, просто е опасно за живота им, каза Костов.

Кметът на селото е обезпокоен, че няма места в моргата в Шумен. Ще се говори с роднините къде да се погребат техните загинали близки, вероятно в гробищата на съседни села.

hitrino  Трагедията в Хитрино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *